Online fotoredigering med Pixlr

Hvis du har brug for at redigere et billede, og ikke har adgang til et program til billedredigering, er Pixlr et godt alternativ. Programmet kan bruges online uden registrerering.

Pixlr

Pixlr har flere forskellige muligheder, se en oversigt her - https://pixlr.com/editor
Pixlr X editoren er let at gå til - hvis du ikke er så vant til at fotoredigere, så start her.
Pixlr E giver mulighed for at arbejde med mere avancerede muligheder - hvis du tidligere har arbejdet med f.eks Photoshop, vil jeg foreslå at starte her.

Begge giver mulighed for at arbejde i flere lag, f.eks lægge tekst ind over et billede eller at kombinere flere billeder til ét.

Video tutorials

De har en hel del tutorials, som du finder på Youtube.

Pixlr X, den enkle editor:
Learn Pixlr X Basics

Pixlr E, den mere avancerede editor:
Learn Pixlr E Basics

Billedformater til web i Pixlr

jpg - brug billedformatet .jpg til 'almindelige' fotos dvs. fotos hvor farverne er graduerede og går over i hinanden. Jpg er et billedformat der komprimerer billedet og en kvalitet på omkring 80 er passende i de fleste tilfælde. Dette er deafult indstillingen når man gemmer billeder på Pixlr.

png - hvis baggrunden eller en del af billedet skal være gennemsigtig, eller hvis billedet har ensfarvede farveflader (f.eks et logo), er .png et godt valg. Png formatet komprimerer ikke billedet og det vil derfor ofte fylde mere end billedet gør i jpg format.

Billeder med flere lag

pxd - gem i formatet .pxd, hvis du senere vil arbejde videre med billedet. Gemmes det som .jpg er lagene ikke længere tilgængelige for redigering hver for sig. Formatet .pxd kan ikke bruges direkte til web - gem en kopi som .jpg eller .png og gem det bearbejdede billede i .pxd.

Fjern baggrund på billede online

Pixler har en online editor her, som automatisk fjerner baggrunden og her kan du efterfølgende finpudse resultatet.
Fjern baggrund: https://pixlr.com/remove-background/
Video tutorial her: https://youtu.be/Kh1oCzP_bw8