Hvorfor er https en god ide?

Det er en fordel at få aktiveret https på hjemmesiden, så adressen ikke længere er http:// men https://. Det betyder at informationer, der sendes frem og tilbage mellem din browser og den server hjemmesiden ligger på, bliver krypteret.

Hvad betyder https?

Det lille 's' i https står for 'secure' (https = hyper text transfer protocol secure). Det bliver også kaldt https / TLS eller https / SSL. Det bruges altid, når man betaler med kreditkort over nettet, og det er efterhånden blevet almindeligt for alle typer hjemmesider.

3 fordele ved https

  • Https gør det sværere / umuligt for hackere at 'lytte med' på din kommunikation og f.eks opsnappe kodeord og information sendt via en kontaktform.
  • Du får en lille hængelås i adresselinien i f.eks Chrome browseren, hvilket er med til at øge tilliden til din hjemmeside.
  • Google favoriserer hjemmesider med https. Da Google står for mere end 95% af søgninger i Danmark, er det værd at være opmærksom på - se Statcounters statistik her.

Hvad koster et certifikat?

Certifikater fåes i mange versioner og prisklasser, fra et par hundrede kr. til flere tusinde kr. om året. Der findes også en gratis løsning, uden løbende udgifter, som udbydes af Let´s Encrypt. Det er en organisation hvis formål er at give alle adgang til en sikker forbindelse. Læs evt. mere om Let´s Encrypt her: letsencrypt.org/about/.
Webhoteller som f.eks unoeuro.com og one.com og flere andre tilbyder en gratis https løsning via Let´s Encrypt.

Hvordan får du https på din hjemmeside?

Det skal ofte bare slåes til på webhotellet. 

Ændringer på hjemmesiden

Vær opmærksom på at hvis din hjemmeside tidligere har været vist med http, skal der ændres i hjemmesidens opsætningen, så alle interne links og billedstier er med https.
Det er vigtigt at de tidligere siders urls med http viderestilles til https versionen, så hjemmesiden ikke svarer på både http og https. Dette gøres via htaccess eller evt. med et plugin i WordPress.

Ændringer andre steder

Husk at ændre hjemmesiden fra http til https i Google Analytics. Google Search Console anbefaler at man opretter en ny konto til hjemmesiden med https.