Hjem » Blog » Hvordan fungerer et cms?

Hvordan fungerer et cms?

Indholdet i et cms redigeres online

Du har altså ikke brug for et specielt program til at vedligeholde hjemmesiden. Hjemmesiden 'bor' på webserveren og dine rettelser bliver sendt direkte til webserveren. Du har ikke en lokal kopi af hjemmesiden, som med en html-hjemmeside - du kan derfor redigere indholdet i et cms eller en blog fra enhver computer, der er tilsluttet internettet, ligesom det er let at være flere redaktører om hjemmesiden.

Design er adskilt fra indhold

Sidekabeloner og den tilhørende css er klart adskilt fra redigering af indholdet, så du ikke uforvarende kommmer til at ændre sidens udseende og bagvedliggende kode, når du skriver indhold.

Brugerrettigheder

Forskellige rettigheder til forskellige brugere er et centralt punkt i et cms, og det er en godt ide ikke at give brugere adgang til mere end de har brug for, af sikkerhedsgrunde og for at gøre det lettere at bruge hjemmesiden. Du kan som administrator af hjemmesiden give andre brugere adgang til f.eks at redigere indholdssider, men ikke nyheder. Eller omvendt.

Indholdet redigeres via en tekst-editor

Du redigerer dit indhold på de enkelte sider, skriver mere tekst, sætter billeder og links ind, via en lille tekst-editor som oversætter din tekst til html - en wysivyg editor - what-you-see-is what-you-get-editor. At rette i indholdet minder om at bruge et program som f.eks. Word.

Hvordan fungerer et cms

Et cms har administrationssider, som du kan logge dig på med et kodeord. Når du er logged på, har du adgang til at redigere at redigere indholdet, rette på designet, tilføje brugere osv.