Hjem » Blog » Gemme en hjemmeside, som en lokal kopi

Gemme en hjemmeside, som en lokal kopi

Backup af filer og database

En backup af en WordPress hjemmeside (eller et andet cms)  består af en række filer og en database. Hvis du har filerne og databasen, har du en komplet kopi af hjemmesiden. Men du kan ikke bare åbne den og se den på din egen computer, medmindre du har en lokal server installeret.

Hvis du vil gemme en kopi for at kunne se den lokalt, skal den derfor gemmes på andre måder:

Gem hjemmesiden som en komplet html hjemmeside

En WordPress hjemmeside kan hentes ned på din computer som en html hjemmeside med et plugin som Simple Static. Det kan generere en række statiske html-filer udfra dit WordPress hjemmeside, som du derefter kan downloade og se på egen computer.
Læs mere om Simple Static her

Det kan også gøres med et program som f. eks. HTTtrack. Det kræver mere arbejde end et par klik, men kan også give et godt resultat. HTTtrack er engelsk sproget program til Windows, og kan bruges til alle typer hjemmesider, ikke kun WordPress.
Læs mere om www.httrack.com

Med begge metoder får du en komplet kopi af hjemmesiden, som du kan se på egen computer. Hjemmesiden ser ud præcist som før konverteringen, navigation og links virker. Funktioner som medlemslogin, webshop og kontaktforms mm. vil vises som indhold på siderne, men uden den bagvedliggende funktion.

Evt. ændringer og rettelser på hjemmesiden skal udføres før den gemmes, ellers skal der efterfølgende ændres manuelt på de enkelte sider. Der vil ofte være nogle billeder der ikke vises (f.eks hvis filnavnet indeholder æ, ø eller å) eller andre ting der driller - kontakt mig gerne hvis du har brug for hjælp dette.

Gem enkeltsider som skærmbilleder

Du vil få én sides præcise udseende som et skærmbillede, dvs. et komplet foto i hele sidens længde. Det vil vise den enkelte sides udseende - men det er selvfølgelig ikke længere html og links mm. vil ikke længere fungere.

Sådan gør du:

 • Installer browseren Firefox, hvis du ikke har den
 • Luk hjemmesiden op i browseren Firefox
 • Højreklik et sted på en side
 • Vælg Take a screenshot / Save Full Page
 • Download billedet

Disse billeder kan så efterfølgende ses som de er eller lægges ind i Word eller et program som Indesign og gemmes samlet som en pdf.
www.screenshots.firefox.com

Gem enkeltsider som html fra en browser

Her hentes hver enkelt side ned hver for sig, som html. Du vil få én sides præcise udseende og billeder gemt som html.

Sådan gør du:

 • Luk hjemmesiden op i en browser
 • Gå til den side du ønsker at gemme
 • Brug genvejen Ctrl + s (det åbner gem dialogen)
 • Gem siden som html eller mhtml (prøv dig frem hvad der er det bedste her).

Gem enkeltsider som pdf fra en browser

Man kan vælge print til pdf, fra f.eks Firefox og andre browsere. Du vil her få én side direkte som pdf. Det fungerer ikke optimalt som en kopi af hjemmesidens udseende, fordi indholdet vil ikke blive printet ud som det ser ud på skærmen.

Men du vil her kunne få sidens tekst gemt i en pdf. Det afhænger dog helt af hjemmesidens opsætning om du kan få det med som du ønsker.

Sådan gør du:

 • Luk hjemmesiden op i Firefox eller Chrome
 • Brug genvejen Ctrl + p (det åbner print dialogen)
 • Vælg Gem som pdf
Gemme en kopi af en hjemmeside

Er det muligt at arkivere en hjemmeside, som en lokal kopi? Ja, det kan man godt - der er flere måder at gøre dette på. Hvilken metode der er bedst, afhænger af hvad du gerne vil opnå.