Hjem » Blog » Email Opsætning - SPF, DKIM, DMARC

Email Opsætning - SPF, DKIM, DMARC

Emails med dit eget domænenavn

Hvis du sender emails med dit eget domænenavn er SPF, DKIM og DMARC grundlæggende for at dine emails ikke lander i spam hos modtageren, og for at andre ikke kan sende uautoriserede emails på dine vegne. De er alle DNS (Domain Name System) records, dvs. en del af domænets opsætning.

Her er en oversigt og en kort beskrivelse af hver enkelt:

SPF (Sender Policy Framework)

SPF-records angiver hvilke servere, der har lov til at sende emails med dit domæne som afsender, dvs. mails der ender på @ditdomaene.dk. Hvis en email bliver sendt fra en server, som ikke er autoriseret i dine SPF-records, vil emailen blive afvist eller ende i spamfiltret.

DKIM (DomainKeys Identified Mail)

DKIM hjælper med at sikre, at emails ikke er blevet ændret undervejs i transit fra afsender til modtager. Ved at tilføje en digital signatur til emailen med hjælp fra en privat nøgle, kan DKIM bekræfte emailens integritet. Hvis en email er blevet videresendt eller ændret undervejs, vil DKIM-signaturen ikke længere matche.

DMARC (Domainbased Message Authentication, Reporting, and Conformance)

SPF og DKIM sættes op først. DMARC bruges til efterfølgende at definere hvor striks eller afslappet disse politikker skal håndhæves og hvilke handlinger, der skal udføres på den modtagende server, hvis en email-besked ikke består den angivne politik. Det kan være: ingen handling, placering i karantæne eller afvisning.

all-mail

Din email opsætning har indflydelse på om dine emails ender i spam eller ej. Læs mere om SPF, DKIM og DMARC