WordPress - verdens mest udbredte cms

WordPress er verdens mest udbredte cms og har virkelig mange muligheder for udvidelser. Det er ideelt som personlig blog / portfolio og er et godt bud på en hjemmeside for en virksomhed og en lille / mellemstor webshop.

Overskuelig administration

En af de bedste ting ved WordPress er muligheden for at oprette specielle indholdstyper, f.eks Projekter, Cases, Testimonials mm. Det gør det muligt at opbygge en overskuelig administration, hvor de enkelte indholdstyper ligger hver for sig.

SEO, webshop, flere sprog

Der findes en meget stor mængde udvidelser (plugins), der kan installeres i WordPress.
Blandt de mest populære er:

  • Yoast - et effektivt søgeoptimerings-plugin
  • WooCommerce - udvider WordPress med en webshop
  • WPML - gør WordPress flersproget (kan købes)

WordPress temaer

Hjemmesidens udseende styres af hjemmesidens tema. Temaet skal være beregnet til at vise de plugins, der er installeret og de indholdstyper som hjemmesiden indeholder - det kan enten sættes op specifikt udfra et grafisk design eller udføres som en tilpasning af et færdigt, købt tema. Hvilken løsning, der er den bedste afhænger både af hjemmesidens omfang og det grafiske design.

Skift af tema

Du kan i princippet skifte tema på din eksisterende WordPress hjemmeside og så fortsætte med det samme indhold, med et nyt udseende. Dette gælder i praksis dog kun for WordPress i en relativ enkel opsætning, f.eks som blog. For hjemmesider med større plugins som f.eks WooCommerce eller en pagebuilder, vil du ofte opleve, at der er behov for efterfølgende tilpasning af temaet eller indholdet.

Pagebuilders

Der findes pagebuilder plugins til WordPress. Dvs. plugins der gør det muligt at bygge side-sektioner op som redaktør. De kan være en fordel, men vær opmærksom på at de typisk ikke kan ændres til en anden type pagebuilder, uden at lægge hjemmesidens indhold ind igen.

WordPress på dit eget webhotel

WordPress er et open source cms, som er udgivet på en GNU General Public License, hvilket blandt andet betyder at du frit kan downloade og installere det på dit eget webhotel.
wordpress.org

Wordpress.com

Automattic - virksomheden bag WordPress - driver wordpress.com, hvor man til enhver tid kan oprette en konto og prøve WordPress. Her får du en adresse, og adgang til at redigere hjemmesiden, og kan tilkøbe muligheden for at have eget domænenavn, installere egne themes mm.
wordpress.com