Tjek om din hjemmeside er søgevenlig

Hvis du har en hjemmeside, kan du tjekke om dine sider på hjemmesiden er indexerede, ved at skrive site:www.ditdomænenavn.dk i Googles søgefelt. Hver side vises med en overskrift og en kort beskrivelse.

Er den tekniske opsætning i orden?

En søgevenlig hjemmeside skal give søgemaskiner let adgang til at læse din hjemmeside. Søgeoptimering er høj grad et spørgsmål om mange bække små: titler og overskrifter med de rigtige søgeord, indkommende links mm. Ting der hele tiden kan blive forbedret gennem en vedholdende indsats. Forudsætningen for at få noget ud af den indsats, er at teknikken ikke er i vejen.

Tjek disse tre punkter

Hvis de nedenstående tre punkter er opfyldt, er din hjemmeside som udgangspunkt søgevenlig - den skal som minimum opfylde de første to punkter for at kunne søgeoptimeres.

1. siderne skal kunne indexeres af søgemaskiner

Alle sider på din hjemmeside, som du ønsker skal kunne findes som et søgeresultat, skal kunne indexeres af søgemaskiner uden forhindringer. 

2. individuelle titler og beskrivelser

Alle sider på hjemmesiden skal have mulighed for at få individuelle titler og beskrivelser, så du kan komme til at optimere hver side til de søgeord du har valgt at optimere hver side til.

3. en kort, beskrivende url efter eget valg

Søgemaskiner søger også i filnavne på sider.
Og kunder mere tilbøjelige til at klikke på en kort og klar url end en lang og intetsigende.