Online fotoredigering med Pixlr

Hvis man har brug for at redigere et billede, og ikke har adgang til et program til billedredigering, er Pixlrs editor et godt alternativ. Programmet kan bruges online uden registrerering og det er oversat til dansk. Pixlr er Flash baseret og kræver at Flash er installeret på den computer du bruger det fra.

https://pixlr.com/editor

Video tutorials

Pixlr editoren er relativt let at gå til og giver mulighed for at arbejde i flere lag, f.eks lægge tekst ind over et billede eller at kombinere flere billeder til ét. Udviklerne bag Pixlr har lagt 3 videoer på Vimeo med gennemgang de vigtigste ting man kan gøre i Pixlr, de giver en fin demo af de ting man kan:

Skalering og beskæring af billeder

Video: Resizing and Cropping Images

Arbejde med lag

Video: Working with Layers

Gennemsigtig baggrund

Video: Cutting Things Out with the Magic Wand & Lasso Tool

Billedformater til web i Pixlr

jpg - brug billedformatet .jpg til 'almindelige' fotos dvs. fotos hvor farverne er graduerede og går over i hinanden. Jpg er et billedformat der komprimerer billedet og en kvalitet på omkring 80 er passende i de fleste tilfælde. Dette er deafult indstillingen når man gemmer billeder på Pixlr.

png - hvis baggrunden eller en del af billedet skal være gennemsigtig, eller hvis billedet har ensfarvede farveflader (f.eks et logo), er .png et godt valg. Png formatet komprimerer ikke billedet og det vil derfor ofte fylde mere end billedet gør i jpg format.

Billeder med flere lag

pxd - gem i formatet .pxd, hvis du senere vil arbejde videre med billedet. Gemmes det som .jpg er lagene ikke længere tilgængelige for redigering hver for sig. Formatet .pxd kan ikke bruges direkte til web - gem en kopi som .jpg eller .png og gem det bearbejdede billede i .pxd.