Hvorfor er https en god ide?

Det er en fordel at få aktiveret https på hjemmesiden, så adressen ikke længere er http:// men https://. Det betyder at informationer, der sendes frem og tilbage mellem din browser og den server hjemmesiden ligger på, bliver krypteret.

Det lille 's' i https står for 'secure' (https = hyper text transfer protocol secure). Det bliver også kaldt https / TLS eller https / SSL. Det bruges altid, når man betaler med kreditkort over nettet, og det er efterhånden blevet almindeligt for alle typer hjemmesider.

3 fordele ved https

  • Https gør det sværere / umuligt for hackere at 'lytte med' på din kommunikation og f.eks opsnappe kodeord og information sendt via en kontaktform.
  • Du får en grøn hængelås og ordet 'Sikker' i adresselinien i f.eks Chrome browseren, hvilket i sig selv er med til at øge tilliden til din hjemmeside.
  • Google favoriserer hjemmesider med https. Da Google står for mere end 95% af søgninger i Danmark, er det værd at være opmærksom på - se Statcounters statistik her).

Hvad koster det?

Certifikater fåes i mange versioner og prisklasser, fra et par hundrede kr. til flere tusinde kr. om året. Der findes også en gratis løsning, uden løbende udgifter, som udbydes af Let´s Encrypt. Det er en organisation hvis formål er at give alle adgang til en sikker forbindelse. Læs evt. mere om Let´s Encrypt her: letsencrypt.org/about/.

Webhoteller som unoeuro.com, one.com og surftown.dk tilbyder alle en gratis https løsning via Let´s Encrypt.

Hvordan får du det på din hjemmeside?

Tjek supportartiklerne på webhotellet / skriv til dit webhotel eller kontakt vedkommende, der har sat hjemmesiden op for dig, og spørg dem hvordan du får det.