Artikler

CMS Made Simple - et brugervenligt cms

CMS Made Simple - CMSMS - er et mellemstort cms med en overskuelig og brugervenlig administrations del, især hvad angår sideoversigt og menupunkter
Læs mere

WordPress - verdens mest udbredte cms

WordPress er verdens mest udbredte cms og har virkelig mange muligheder for udvidelser. Det er ideelt som personlig blog / portfolio og er et godt bud på en hjemmeside for en virksomhed og en lille / mellemstor webshop
Læs mere

Webhoteller og databehandler aftaler

Hvis du indsamler og opbevarer personoplysninger på din hjemmeside, skal du have en databehandleraftale med dit webhotel. Se hvordan du finder databehandler aftalerne her.
Læs mere

Hvorfor er https en god ide?

Det er en fordel at få aktiveret https på hjemmesiden, så adressen ikke længere er http:// men https://. Det betyder at informationer, der sendes frem og tilbage mellem din browser og den server hjemmesiden ligger på, bliver krypteret.
Læs mere

Husk 301 redirects

Har du sat en ny hjemmeside op og skal til at lancere den? Før du gør det og dermed tager din tidligere hjemmeside ned, er det en god ide at få oversigt over alle dine eksisterende URLs på hjemmesiden. De skal redirectes til dine nye URLs.
Læs mere

MailChimp og GDPR

General Data Protection Regulation (GDPR) er EU lovgivning, der vil blive håndhævet fra d. 25. maj 2018. MailChimp er et amerikansk selskab og det er godkendt til at håndtere personlige oplysninger (som f.eks email-adresser) fra borgere i EU lande under Privacy Shield aftalen. MailChimp er her på listen over godkendte firmaer
Læs mere

Find din egen skærmopløsning

Se hvilke skærmopløsninger der er mest populære i Danmark i 2018. Og find din egen skærmopløsning på den computer, tablet eller mobil du besøger hjemmesiden med.
Læs mere

Online fotoredigering med Pixlr

Hvis man har brug for at redigere et billede, og ikke har adgang til et program til billedredigering, kan Pixlr være godt alternativ. Programmet kan bruges online uden registrerering, det er på dansk, det er let at gå til og man kan arbejde i lag.
Læs mere

Hvordan fungerer et cms?

Et cms har administrationssider, som du kan logge dig på med et kodeord. Når du er logged på, har du adgang til at redigere at redigere indholdet, rette på designet, tilføje brugere osv.
Læs mere

Bliv hurtigt set med Google Adwords

Tekstannoncer på nettet er en hurtig måde at annoncere på som giver dig fuld kontrol over udgifterne. Du betaler pr. klik og du kan sætte et loft over dine udgifter med et max. beløb pr. dag
Læs mere

DK Hostmaster - mistet adgang

DK-Hostmaster er central i forhold til kontrollen med din hjemmeside, hvis du har et .dk domæne. Hvis du har mistet dit login, kan du se her hvordan du kan få adgang igen.
Læs mere

Cms eller html hjemmeside?

Et cms ligger på webhotellets server, så du har adgang til at redigere den fra alle computere, der har adgang til nettet. Med et cms er det hurtigt at udbygge hjemmesiden med nyt materiale.
Læs mere

Hvad er css?

CSS - cascading style sheets - definerer hvordan html skal vises - f.eks på en skærm, på en mobiltelefon eller som print
Læs mere

Css layout - hvad er fordelen?

Med CSS - cascading style sheets - kan udseendet styres uafhængigt af indholdet. Alt hvad du ser på skærmen: antal spalter, farver, baggrundsbilleder, skrifttyper, skriftstørrelser, er styret centralt med css. Det samme indhold kunne i princippet se helt anderledes ud.
Læs mere

Tjek om din hjemmeside er søgevenlig

En søgevenlig hjemmeside skal give søgemaskiner let adgang til at læse din hjemmeside. Søgeoptimering er meget høj grad et spørgsmål om mange bække små: titler og overskrifter med de rigtige søgeord, indkommende links mm.
Læs mere

Indhold på hjemmesiden

En god hjemmeside skal holdes opdateret for at blive ved at være god. Det er erfaringsmæssigt produktionen af indholdet, der tager længst tid, i processen med at få en hjemmeside færdig.
Læs mere

WordPress billeder

WordPress billeder er et kapitel for sig - WordPress giver mulighed for at knytte hele 4 forskellige tekster til billedet: titel, billedtekst, alt tekst og beskrivelse.
Læs mere