Bliv hurtigt set med Google Ads

Tekstannoncer på nettet er en hurtig måde at annoncere på som giver dig fuld kontrol over udgifterne. Du betaler pr. klik og du kan sætte et loft over dine udgifter med et max. beløb pr. dag

Google Ads

Google Ads (tidligere Google Adwords) kan være en udmærket måde at komme lidt 'up front' med en ny hjemmeside. Det er tekstannoncer, der vises sammen med de organiske søgeresultater i Google, og det gør det ligetil for besøgende at klikke på annoncen. Som annoncør betaler du for hvert klik på din annonce.

Eksempel på ny kampagne

Din kampagnen sættes op med et budget og en geografisk målretning. Du har tre produkter du ønsker at annoncere for, og hvert produkt har en produktside på hjemmesiden. For at kunne målrette annoncerne mest effektivt, skal der findes en række søgeord til hvert produkt. Der oprettes derefter en annonce for hvert produkt, listen med søgeord sættes ind og der linkes til produktets side på hjemmesiden. Der oprettes også en liste med negative søgeord, som annoncen ikke skal vises for, det kunne være ord som billig, gratis osv.

Når kampagnen kører

Når det hele er oprettet, vises din annonce med det samme, hvis nogen søger på netop dine søgeord og søgesætninger (alt efter dit budget og din øvrige målretning). Det er en god ide at holde øje med annoncen efter opsætning og se på hvilke søgninger, der rent faktisk viser annoncen. Søgninger du ikke ønsker at blive vist på, føjes til negative søgeord. Og søgninger du synes godt om eller ikke havde tænkt, kan føjes til dine søgeord.

Klikpriser på populære søgeord kan være dyre

Klikpriserne varierer meget efter hvilke søgeord du annoncerer på. Populære søgeord kan være meget dyre at købe en høj placering på - så det er en god idé at have flere annoncer i et annoncesæt, så det kan afprøves hvilken formulering der fungerer bedst.

Læs mere om Google Ads her

Google har en god beskrivelse af deres tjeneste her: Google Ads